Het is december 2030 op een mooie zaterdag ochtend staat boswachter Peter bij de achterdeur met een prachtige pompoen. Het hele jaar door komt hij een paar keer per maand een kistje vol heerlijk eten brengen. Amandelen, walnoten vijgen kiwi’s, appels blauwe bessen en heerlijke frambozen en aardbeien. We hadden dit jaar zelfs honing van ons eigen bijenvolk.

Ik noem Peter boswachter, want inmiddels is het weiland wat we in 2020 hebben gekocht omgetoverd tot een prachtig open bos vol met 100den soorten planten en dieren. De eerste jaren dat we lid waren van ons voedselbos was Peter geen boswachter maar boer. Hij verbouwde heel veel soorten eenjarige groentes zoals bieten, broccoli en aardappels voor ons. De bomen die we in het eerste jaar hadden gepland groeiden jaar na jaar en na een jaar of 5 kon boer Peter er al veel vruchten van plukken zoals heerlijke voedzame Appels, peren en pruimen Onbemest en onbespoten vol met vitamines en mineralen. Peter begon minder eenjarige gewassen te verbouwen en we kregen jaar naar jaar meer diversiteit aan producten thuisbezorgd in onze achtertuin.

Ik ben enorm trots op boer Peter dat hij een ecosysteem heeft neergezet waar wij en de wereld om ons heen ontzettend blij van worden. Door mijn ene euro per dag is boer Peter boswachter geworden. Hij heeft door mijn bijdrage daardoor jarenlang kunnen investeren in de kwaliteit van de bodem en de groei van enorm veel eetbare struiken en bomen.

Als jij wil dat boer Peter de komende 10 jaar ook zo blij bij jou achterdeur langskomt doe dan mee. Voor 1 euro per dag wordt je deelnemer en al het eten wat boer Peter gaat verbouwen wordt verdeeld onder de deelnemers en gratis thuisbezorgd. Je kan je al in heel Nederland aanmelden. We beginnen dit jaar in Voedselbos tussen Ermelo/Putten/Harderwijk met het planten van de eerste bomen.

Meld je dan hier aan!

Dankjewel