De Stichting

Van C02 uitstoten naar Co2 opslaan

We gaan bomen en struiken planten, die in de komende jaren enorm veel co2 opslaan in de bomen en vooral in de grond.

Van ontbossen naar meer bossen

We gaan bomen planten en veel ook. We gaan nieuw bos maken daar waar al jaren niets anders dan velden met 1 enkel gewas of braakliggend terrein te zien is.

Van ploegen naar niet ploegen

Doordat we de grond met rust laten door niet ploegen gaan miljarden kleine organismen de grond te herstellen.

Van zware machines naar slimme technieken

Met slimme lichte duurzame technieken of met onze handen bewerken we de grond en de planten en hebben we geen brandstof en dure investeringen nodig. De grond blijft los.

Van jaarlijks planten naar alleen oogsten

We planten op 80% van ons terrein bomen en struiken planten maar 1 keer voor de volgende 100den jaren.

Van oogsten naar verzamelen

We gaan steeds minder planten zoals eenjarige doodmaken om ze te kunnen eten. We gaan eten wat de natuur overheeft en uitdeelt, zoals zaden, noten, kruiden, bladeren en fruit.

Van groene woestijn naar rijke biotoop

Er staan 100den gewassen op 1 hectare, dat zorgt voor een gigantische diversiteit aan leven, 10tallen soorten vogels zijn blij op ons terein.

Van lange keten naar korte keten

De deelnemers wonen binnen een straal van 15 km. Binnen een uur na het oogsten kan het thuis gegeten worden. Ophalen of wegbrengen direct van voedselbos naar huis.

Van water verbruiken naar water opslaan

De sterke wortelsystemen en de kwaliteit van de bodem zorgen ervoor dat de bodem werkt als een spons en goed om kan gaan met droge en natte periodes.

Van inkopen naar zelfvoorzienend

We kopen geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest en andere externe inputs en die komen dus niet in ons eten en niet in de natuur. De bio diversiteit zorgt zelf voor voldoende voedingsstoffen.

Van vervuilen naar schoonmaken

We houden het grondwater de lucht en bodem schoon. De diversiteit aan planten en organismen zuiveren de lucht het water en de bodem.

Van droogte naar water in overvloed

Onze bossen zorgen voor het vallen van meer regen. Het water wordt vastgehouden en spoelt rijke grond niet weg.

Van rampen naar overvloed

De komende veranderingen en extremen in ons klimaat hebben bijna geen effect op ons robuuste weerbare voedselbos. Het wordt jaar na jaar sterker en zal meer produceren.

Van uitsterven naar nieuwe soorten

We creëren biotopen met 100den soorten gewassen die vrij kunnen evolueren er nieuwe soorten planten en dieren ontstaan in ons paradijs.

Van negeren naar bewustwording

We zijn ons bewust van hoe we met onze aarde omgaan en beseffen dat het anders kan. De verborgen impact van wat we doen wordt duidelijk en daarom nemen we actie.

Van eentonigheid naar schoonheid

In ons voedselbos kom je weer echt in contact met de natuur en sta je er middenin. Enorme rijkdom aan planten en dieren, daar wordt je gewoon blij van.

Van quantiteit naar qualiteit

Het gehalte aan mineralen en vitamines in de producten nemen toe door een diversiteit aan planten, schimmels en dieren die een belangrijke rol spelen in voedzamer eten in plaats van massa productie door mono cultuur.

Van Economisch naar Ecologisch

Door de aarde voorop te stellen en niet het verdienen van geld maakt het mogelijk om echt duurzame keuzes te maken. Voor nu en voor de toekomst.

Van nemen naar delen

We putten het land en natuurlijke hulpbronnen niet uit. We delen de oogst met de muizen, de vogels de insecten en al het leven onder de grond. Daarnaast delen we de overgebleven oogst met de leden.

Categorie: De Stichting

Je kunt lid worden, waardoor je maandelijks een bedrag doneert.

Of je kunt je donatie overmaken aan:
Stichting Herstellende Landbouw
NL14TRIO0320240436

Categorie: De Stichting

Heb je je vraag niet gevonden. Stel hem dan gerust hieronder.

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.