Voedselbos Deelnemer

Elke vrijdag ochtend in de zomer maanden van juni tot en met oktober wordt er geoost. De oogst kan worden opgehaald bij een pickup point of bij ons voedselbos. We willen weten wie wanneer komt ophalen, zodat we de oogst eerlijk kunnen verdelen en niets hoeven weg te gooien. Hieronder wordt uitgelegd hoe het te werk gaat.

  1. Log in Op https://www.herstellendelandbouw.com/leden met je email adres of telefoonnummer waarmee je bent aangemeld als donateur van ons voedselbos.
  2. Er worden een aantal opties getoond wanneer je zou kunnen ophalen. Geef aub ergens tussen maandag en donderdag nacht op wanneer je komt ophalen, zodat wij vrijdag ochtend weten hoeveel oogst we kunnen verdelen. Meestal zijn de ophaal momenten vrijdag middag en zaterdag ochtend op het voedselparadijs zelf of Vrijdag avond bij Marco thuis.
  3. Je dient elke week even aan te geven als je die week wilt komen halen, zodat we precies weten hoeveel kratjes we klaar moeten maken.

Het kan voorkomen dat er al zoveel mensen zich hebben opgegeven dat je pas de week erop in aanmerking komt voor de oogst. Als je je dan aanmeld sta je wel alvast op de lijst van de week erop.

Helaas kunnen we geen eten meegeven als er geen aanmelding via het aanmeldsysteem is gedaan. Zo kunnen we de oogst eerlijk blijven verdelen.

Nee dat niet. We proberen als er veel mensen bij elkaar in de buurt wonen, dat het op vrijdag of zaterdag bij een pickup point bij iemand thuis binnen een straal van 1 km wordt gebracht. Ophalen en meehelpen verdelen mag ook.

Via een simpele app/website kun je aangeven wanneer je waar oogst wil ophalen.

Er zijn nu plannen om met een 20 tal kippen een dierlijke grond bemesters / ploeg te gaan starten. Die eieren en kippen kunnen de niet veganisten/vegetariërs onder ons eten. Er zijn vooralsnog geen plannen voor ander vee. Als dieren bijdrage aan de productie van ons bos en het milieu niet belasten zijn ze zeker welkom.

Nee hoor, je hoeft helemaal niets te doen. We hebben een boer / boswachter die verantwoordelijk is voor ons paradijs. In de drukke maanden is het wel fijn als mensen willen helpen. We zullen ook geregeld oproepen doen voor specifieke klussen waar je bij kunt komen helpen.

Mocht je wekelijks een vaste ochtend of middag willen mee komen helpen is dat helemaal fantastisch.

Als je je aan hebt gemeld als deelnemer wordt je opgenomen in de administratie en binnen 1 a 2 maanden kun je de eerste afschrijving van je rekening verwachten.

Je kunt je donatie altijd stopzetten. Mocht je situatie veranderen of ons voedselparadijs niet aan je verwachtingen voldoen kun je altijd per direct opzeggen. Ook kun je er altijd voor kiezen om je donatie te vergroten of verkleinen.

In de zomer bijna wekelijks en in de winter bijna geen producten. Kromme vreemd uitziende groenten. Soms wel soms geen oogst. Alleen Appels als ze uit de boom vallen. Soms veel soms weinig. We gaan experimenteren. We gaan geen middelen gebruiken die zorgen dat de insecten niet op de planten komen. We geven ze wel liefde, aandacht en naar verwachting worden ze veel voedzamer en lekkerder als wanneer ze uit de supermarkt komen. We zullen online laten zien wanneer welke oogst ongeveer verwacht wordt. En welke dingen helaas zijn mis gegaan. Als deelnemer mag je helpen er een succes van te maken, je mag ook vanuit je luie stoel de lekkere en gezonde oogst uit ons bos opsmikkelen.

Het voedselbos is altijd vrij toegankelijk voor de leden. Het is niet standaard opengesteld voor iedereen. Elke eerste zaterdag van de maand van 11:00 tot 12:00 geven we een rondleiding, waarbij we het voedselbos wel openstellen. Mocht je het voedselbos willen bezoeken neem dan contact met ons op.

Ja, als er voldoende productieve gewassen staan die geoogst worden als voedsel of andere grondstoffen. Er is daarbij geen maximaal aantal aan bomen/houtige gewassen per hectare, zolang het primair gericht is op de teelt van oogstbare producten.

Nee. er zijn ook sommige exoten in ons bos. Het grootste deel zijn wel inheemse planten er zullen ook een aantal planten worden geplaatst die niet van oorsprong in Nederland groeien, maar wel goed gedijen in ons klimaat. Uit studies is gebleken dat er in een voedselbos met exoten meer soorten insecten en andere dieren leven als in een normaal bos van dezelfde leeftijd.

Heb je je vraag niet gevonden. Stel hem dan gerust hieronder.

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.