Voedselbos Deelnemer

In de zomer bijna wekelijks en in de winter bijna geen producten. Kromme vreemd uitziende groenten. Soms wel soms geen oogst. Alleen Appels als ze uit de boom vallen. Soms veel soms weinig. We gaan experimenteren. We gaan geen middelen gebruiken die zorgen dat de insecten niet op de planten komen. We geven ze wel liefde, aandacht en naar verwachting worden ze veel voedzamer en lekkerder als wanneer ze uit de supermarkt komen. We zullen online laten zien wanneer welke oogst ongeveer verwacht wordt. En welke dingen helaas zijn mis gegaan. Als deelnemer mag je helpen er een succes van te maken, je mag ook vanuit je luie stoel de lekkere en gezonde oogst uit ons bos opsmikkelen.

Nee dat niet. We proberen als er veel mensen bij elkaar in de buurt wonen, dat het op zaterdag bij een pickup point bij iemand thuis binnen een straal van 1 km wordt gebracht. Ophalen en meehelpen verdelen mag ook.

Via een simpele app kun je aangeven wanneer je waar oogst wil ophalen.

Het voedselbos is altijd vrij toegankelijk voor de leden. Het is niet standaard opengesteld voor iedereen. Elke eerste zaterdag van de maand van 11:00 tot 12:00 geven we een rondleiding, waarbij we het voedselbos wel openstellen. Mocht je het voedselbos willen bezoeken neem dan contact met ons op.

Ja, als er voldoende productieve gewassen staan die geoogst worden als voedsel of andere grondstoffen. Er is daarbij geen maximaal aantal aan bomen/houtige gewassen per hectare, zolang het primair gericht is op de teelt van oogstbare producten.

Er zijn nu plannen om met een 20 tal kippen een dierlijke grond bemesters / ploeg te gaan starten. Die eieren en kippen kunnen we natuurlijk eten. Er zijn vooralsnog geen plannen voor ander vee. Als deze bijdrage aan de productie van ons bos en het milieu niet belasten zijn ze zeker welkom.

Nee. er zijn ook sommige exoten in ons bos. Het grootste deel zijn wel inheemse planten er zullen ook een aantal planten worden geplaatst die niet van oorsprong in Nederland groeien, maar wel goed gedijen in ons klimaat. Uit studies is gebleken dat er in een voedselbos met exoten meer soorten insecten en andere dieren leven als in een normaal bos van dezelfde leeftijd.

Nee hoor, je hoeft helemaal niets te doen. We hebben een boer / boswachter die verantwoordelijk is voor het bos. In de drukke maanden is het wel fijn als mensen willen helpen.

Je mag betalen vanaf de dag dat je deel gaat nemen, daarmee steun je de stichting in de opstartfase. Je kunt er ook voor kiezen om pas als er daadwerkelijk geoogst kan worden te starten met betalen. Als je deel gaat nemen bij de start van het project verwachten we wel dat je je voor 1 jaar wil commiteren. Mocht je situatie veranderen of het voedselbos niet aan je verwachtingen voldoen kun je altijd per direct opzeggen.

Load More

Heb je je vraag niet gevonden. Stel hem dan gerust hieronder.

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.