Onderstaande vacature is al ingevuld door Eva.

Wil jij de verantwoordelijkheid nemen over hoe ons weiland wordt omgetoverd de komende 10 jaar tot een prachtig voedsel paradijs? We zijn op zoek naar iemand die circa 2 dagen in de week op circa 1,5 ha grond voor onze leden voedsel wil verbouwen in de regio Ermelo of in toekomstige locaties ergens in Nederland.

Een aantal stroken, op ongeveer 20% van het land is bestemd voor de teelt van eenjarige gewassen (tussen de meerjarige planten in), zodat we door het jaar heen wel 50 soorten eenjarige groentes kunnen leveren aan de leden. Een aantal leden helpen met het onderhouden, oogsten en verdelen van het voedsel. Jij bent verantwoordelijk voor de oogst, van de planning tot de verdeling onder de leden.

We zijn op zoek naar iemand die ervaring heeft met de teelt van eenjarige gewassen, een vervend moestuinier, ex hovenier, boer of bijvoorbeeld een fanatieke voedselbos bouwer in de achtertuin. In de komende jaren zal de rol verschuiven van moestuinier, naar de rol van boer, naar boswachter. Van het vele werk dat eenjarige werk met zich mee brengt naar het oogsten van meerjarige gewassen zoals fruit en noten.

Onze ideale boer/boswachter is een pionier, iemand die graag zich wil aanpassen aan de veranderende omgeving, een idealist die de wereld of ons voedsel beter wil maken, een harde werker, zelfstandig, een sociaal persoon die graag samen met zijn klanten aan de slag wil, met boerenverstand en een open geest.

We verwachten van je dat in de drukke maanden rond de zomer je meer zal werken dan in de winter en meerdere zaterdagen samen met leden aan de slag bent. We verwachten dat in de zomermaanden er wel 2 of meer volle dagen en in de wintermaanden bijvoorbeeld 1 dag nodig is om het voedsel te verbouwen en het bos zich te laten ontwikkelen. Je houdt je vooral bezig met het land en de leden de administratie kant wordt door ons verzorgd.

De vergoeding is 1.000 euro per maand. Daarnaast zijn de enige secundaire voorwaarden dat je lekker en supergezond mee kunt eten van eigen grond. Je hebt geen baas en ook geen personeel. Je krijgt zelf de volledige verantwoordelijkheid voor de productie van het voedsel met hulp van anderen. We starten met 1,5 ha in Ermelo. De ambitie is om dit landelijk uit te gaan rollen. Voor ons eerste project hebben we een boswachter gevonden.

Ben je geïnteresseerd mail dan naar marco@herstellendelandbouw.com dan nemen we snel contact met je op voor 1 van onze toekomstige projecten.